Svim vozačima i automehaničarima čestitam njihov dan uz želju da im vožnja bude sigurna i da na vrijeme stižu na odredište

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku povodom Dana vozača i automehaničara, u kojoj se navodi:

„U povodu 15. januara Dana vozača i automehaničara svim profesionalnim vozačima, prijevoznicima, taksistima, te ostalim vozačima upućujem srdačne čestitke uz želju da im vožnja bude sigurna i ugodna, te da na vrijeme putnici i teret stižu na odredište.

15012022-cestitka premijera Kadrije HodzicaU ovo aktuelno vrijeme pandemije, rad u svim segmentima, a osobito vozača, bio je jako otežan. Želja nam je da se što prije u potpunosti normalizira uz ostale oblasti i međunarodni promet, kako bi i vozači mogli neometano obavljati svoj posao. Neka ih i dalje u ovim teškim i izazovnim vremenima prati profesionalnost, jer od toga ovisi i sigurnost prometovanja.

Vozači su posvećeni svom poslu i svoju misiju izvršavaju po svim vremenskim uvjetima i svim dijelovima svijeta. Život koji provode na kotačima zaslužuje našu zahvalnost i poštovanje. Automehaničari su njihova desna ruka i čine nerazdvojnu cjelinu.

Podsjetimo se, da se Dan vozača i automehaničara obilježava još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije, a ta tradicija je sačuvana u našoj zemlji i decenijama nakon toga. Ovaj dan je prilika da svi učesnici saobraćaja obrate pažnju na saobraćajne propise, da imaju saobraćajnu kulturu, kako bi svi učesnici saobraćaja bili sigurniji.

Nadamo se da će u periodu koji je pred nama i kvalitet saobraćajnica u BiH i TK biti podignut na viši nivo, a time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15