„Crveni krst zaslužuje znatno bolje mjesto i više pažnje nego mu se trenutno poklanja“

Povodom obilježavanja Nedjelje crvenog krsta premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Mirsad Muhamedbegović primili su danas u posjetu sekretara Crvenog krsta/križa Tuzlanskog kantona Merimu Sarajlić i projekt menadžera Tanju Bijedić.

CK TK 11 05 2022Ovom prilikom predstavljene su aktivnosti Crvenog krsta i rezultati njihovog dosadašnjeg rada, te je istaknuto da se radi o jednoj od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Crveni krst je nažalost posebno prepoznat u kriznim situacijama, te su njihovi djelatnici i tokom pandemije dali veliki doprinos zaštiti i pružanju pomoći građanima, rečeno je danas. Osim toga spomenute isu i brojne druge aktivnosti koje Crveni krst realizira, poput podrške u okvirima Marša mira, podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi i brojnim drugim akcijama. Također, ukazano je i na određene izazove s kojima se Crveni krst susreće u svom radu, a to se najviše odnosi na probleme sa konstantnošću finansiranja.

„Aktivnosti Crvenog krsta su vidljive i prepoznatljive. O njima ne treba mnogo trošiti riječi. Po svemu onome što rade, kvalitetu i značaju njihovih aktivnosti, ali i po tradiciji i činjenici da se na ovu organizaciju u kriznim vremenima uvijek može osloniti, ona sigurno zaslužuje znatno bolje mjesto i znatno više pažnje nego joj se to inače posvećuje", kazao je danas premijer Halilagić i kazao da će Vlada nastojati u narednom periodu kroz svoj rad i djelovanje ministarstava iznaći načina da kvalitetnije podrži aktivnosti Crvenog krsta, te da mu osigura mjesto koje on uistinu i zaslužuje.

„Protekli period bio je pun izazova, ali stotine educiranih profesionalaca i volontera Crvenog križa TK su svojim nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom na terenu dali veliki doprinos u ublažavanju posljedica pandemije, prirodnih i drugih nesreća. Imajući to u vidu, a povodom Nedjelje Crvenog križa, u ime Vlade Tuzlansko kantona danas želimo uputiti i riječi zahvale svim volonterima, članovima i osoblju Crvenog križa Tuzlanskog kantona za njihov nesebičan trud i zalaganje", zaključio je premijer Halilagić.

Članovi Crvenog krsta danas su izrazili zadovoljstvo današnjim sastankom, te su istaknuli da možda ne uspijevaju odgovoriti na sve zahtjeve ali se izuzetno trude da budu spremni odgovoriti na izazov koji se ispred njih stavi.

Današnjem sastanku uz premijera Halilagića i ministra Muhamedbegovića, prisustvovao je i savjetnik premijera TK Hasan Fehratović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15