Prijem za Mesuda Selimovića, bronzanog na Europskom prvenstvu

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu Mesuda Selimovića, osvajača bronzane medalje na Europskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje je od 11. do 20. novembra održano u turskom gradu Antalya. Uz Selimovića današnjem prijemu je prisustvovao i selektor bosanskohercegovačke kickbox reprezentacije Salko Zildžić.

Mesud Selimovic 01 09 12 2022

Premijer Halilagić je Selimoviću, ali i svim reprezentativcima i stručnom štabu čestitao na postignutim rezultatima i uzornom predstavljanju naše domovine Bosne i Hercegovine.
„Učešća na međunarodnim takmičenjima, posebno najprestižnijim, kao što su svjetska i europska prvenstva, prilika su za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se svi sportisti u Bosni i Hercegovini susreću, osvajanje odličja, medalja i prilika da se i naša zastava vijori na najvišim postoljima posebno dobivaju na značaju. U tom svjetlu Vlada će nastojati da u skladu sa mogućnostima pomogne naše sportiste kako bi u budućnosti dodatno unaprijedili svoje vještine, a time i nastupe na budućim takmičenjima", kazao je premijer Halilagić.
„S obzirom da smo na ovo prvenstvo otišli sa jednom podmlađenom reprezentacijom, sa tek nekoliko iskusnijih takmičara, sigurno je da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom. S druge strane ovo prvenstvo nam je pokazalo da imamo još i potrebe i prostora da radimo sa našim mladim takmičarima, da podignemo nivo njihovog znanja, vještina i ukupne spremnosti kako bismo na narednim prvenstvima ostvarili još i bolje rezultate", kazao je danas selektor Zildžić ističući da se od našim 18 takmičara, njih 10 borilo za medalje, a to je pokazatelj kvalitete, perspektive i jedan dobar zalog za budućnost.
„Iako je treće mjesto izvanredan rezultat, smatram da sam mogao ostvariti i bolji plasman. Nije opravdanje, ali nekoliko činjenica je uticalo na to da nisam prošao u finale, od borbe više, koju sam imao u odnosu na svog protivnika u polufinalu, kao i činjenice da sam nedavno promijenio i kategoriju u kojoj nastupam, uticali su na to da ova medalja nije još sjajnija", rekao je danas Selimović ističući spremnost i želju da na narednim takmičenjima unaprijedi svoju formu i ostvari bolje rezultate.
Treba istaknuti da se naša reprezentacija sa prvenstva u Antaliji vratila sa ukupno 4 medalje, od kojih jednom srebrnom i tri bronzane.

 

Mesud Selimovic 01 09 12 2022
Mesud Selimovic 02 09 12 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv