Premijer Halilagić upriličio prijem za „volontera godine“

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu Adina Hodžića, momka koji se zbog svoje hrabrosti, saosjećenja i posvećenosti, te posebnih rezultata u oblasti prve pomoći, nedavno okitio prestižnom titulom „volonter godine". Hodžić je inače volonter Crvenog križa/ krsta u Lukavcu, a titulu je dobio kao jedan od devet najboljih među više od 3.000 volontera u FBiH.

Volonter godine 01 19 12 2022Inače, ovakav rezultat Crvenog krsta u Lukavu i ne čudi s obzirom da se radi o jednoj od najaktivnijih organizacija Crvenog krsta, koja trenutno broji oko 100 volontera, kazao je danas Hodžić ističući da, od ukupno 9 volontera kojima su uručena priznanja, njih troje iz Tuzlanskog kantona.
„Vaš ogroman i nesebičan angažman zavrjeđuje pažnju, te poštovanje i svaku podršku. Od poplava 2014. godine, pandemije 2020., te kontinuiranog učešća i podrške Maršu mira, pokazuje koliko su nam ovakve organizacije bitne kao društvu i koliko je volonterizam važan dodatak i dopuna raznim službama zaštite i spašavanja. Na tom doprinosu vam se i u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime želim zahvaliti", kazao je danas premijer Halilagić, ističući da volontiranje i društvenokorisni angažman može i treba biti najbolja preporuka za svakog pojedinca.
Podsjetimo, s ciljem da se nesebični angažman, dobrovoljni rad i humano djelovanje ovih pojedinaca učini vidljivim na lokalnom i na međunarodnom nivou, 5. decembar obilježava se kao Svjetski dan volontera. Njihova solidarnost i humanost, koju svakodnevno pokazuju kroz aktivnosti na terenu, bude nadu i vjeru u bolje sutra za sve nas.

 

 

Volonter godine 01 19 12 2022
Volonter godine 02 19 12 2022
Volonter godine 03 19 12 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv