Javna čestitka povodom Dana rudara

Povodom nastupajućeg Dana rudara, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu 21. decembra - Dana rudara.
U Bosni i Hercegovini je malo datuma i praznika tako poštovanih i tako doživljavanih svojim, kao što je to Dan rudara. Zasluga je to, prije svih, rudara koji stoljećima, jedući hljeb sa sedam kora, kopajući ugalj, so i druge rude, na ovom prostoru čuvaju tradiciju teške, ali časne profesije.

Dan rudaraNažalost uslovi rada u većini rudnika danas nisu na zavidnom nivou, a najteži posao se i dalje obavlja, rudari opstaju, vjeruju u bolju budućnost. Rezultat kontinuiranog zapostavljanja stanja u rudnicima rezultira i sve težim ispunjavanjem planova proizvodnje. Takvo stanje se mora mijenjati.
Rudarstvo je vijekovima najvažnija privredna grana našeg kraja, a prava za koja ste se u Husinskoj buni, prije više od stotinu godina, izborili, obavezuju sve nas da komoratima danas obezbijedimo bolje uslove za rad i proizvodnju.
Gledajući u budućnost, želim da vjerujem da će naredna godina biti obilježena novim proizvodnim uspjesima, ali očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.
Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav

SRETNO"

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv