Značaj pozitivnih primjera u društvu

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović razgovarali su danas sa prof. dr. Elvisom Ahmetovićem, redovnim profesorom Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

premijertk mon 09012023Bila je to prilika da profesoru Ahmetoviću čestitaju na izboru za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Odjeljenju tehničkih nauka te istaknu da Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo uočavaju ustrajnost i trud koji stoji iza predanog bavljenja naukom.


„Nauka treba da bude osnov razvoja našeg društva a Vlada TK želi biti partner u tom procesu", kazao je ovom prilikom premijer Halilagić naglasivši značaj pozitivnih primjera.
Prema riječima ministra Omerovića upravo je prof. dr. Ahmetović „primjer uspjeha bez zakulisnih radnji a Tehnološki Fakultet Univerziteta u Tuzli nepravedno u sjeni".


Prof dr. Ahmetović prezentovao je ovom prilikom neka od svojih iskustava i planova te naglasio da je bavljenje naukom životni moto a napredovanje u nauci rezultat dugogodišnjeg rada.
Dobitnik je nagrade za nauku u 2022. godini za značajno naučno dostignuće u području tehničkih nauka kroz niz naučnih radova koji čine cjelinu i doprinose proširenju postojećih naučnih spoznaja u oblasti hemijskog inženjerstva, sinteze i optimizacije toplinsko-integriranih mreža vode i integracije vode i energije u tehnološkim procesima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv