Premijer Halilagić primio predstavnike Općine Pale u FBiH

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i savjetnik Hasan Fehratović danas su primili načelnika Općine Pale u Federaciji BiH Almina Ćutuka i predsjedavajući Općinskog vijeća Senada Mutapčića.

18012023-premijer-paleBudući da se radi o maloj općini koja je doživjela ogromna razaranja u kojima su uništeni svi privredni kapaciteti i stočni fond a danas se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, premijer Halilagić je kazao da će sagledati mogućnosti apliciranja na neki od projekata u okviru pomoći povratku. „Tuzlanski kanton kontinuirano izdvaja sredstva za održivi povratak te ćemo istražiti mogućnosti da Općina Pale u FBiH učestvuje u nekom od projekata u okviru Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK", kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Manji broj stanovnika općine Pale-Prača na zapadu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uposlen je u tri privredna subjekta, dok većina stanovništva živi od poljoprivrede, predstavio je stanje načelnik Ćutuk naglasivši da im je prioritet otvaranje radnih mjesta kako bi zadržali mlade. Trenutno rade na uređenju industrijske zone a u planu je i otvaranje banjsko-rekreativnog kompleksa sa termalnom vodom.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv