Održana 1. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Usvojen Plan proljetne sjetve u 2018. godini


Vlada je danas usvojila Plan proljetne sjetve u 2018. godini. Ovaj dokument sačinjen je na osnovu općinskih planova za proljetnu sjetvu, a njim je predviđeno je da se na području našeg kantona žitaricama, povrtnim, industrijskim i krmnim biljem zasije ukupno 52.014 ha.

Opširnije...

Saziv 1. redovne sjednice Vlade TK

Na osnovu člana 6. Poslovnika o radu Vlade Tuzlanskog kantona ("Službene novine Tuzlanskog kantona", broj: 7/05, 7/07, 11/08 i 16/13), premijer Kantona

 

S A Z I V A
1. redovnu sjednicu Vlade Tuzlanskog kantona koja će se održati
u utorak 20.02.2018. godine sa početkom u 9.00 sati u sali za sjednice

Opširnije...

Održana 56. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Izmjenama Zakona pomoć Rudnicima „Kreke"


Kako ne bi ugrozila rad Rudnika „Kreka", u smislu omogućavanja ovjere zdravstvenih knjižica, a time i pružanja zdravstvenih usluga za uposlenike Rudnika, Vlada Tuzlanskog kantona danas je utvrdila danas Prijedlog Zakona o regulisanju dospjelih, a neuplaćenih obaveza za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti rudnika uglja u Tuzlanskom kantonu.

Opširnije...

Održana 110. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Programi socijalne pomoći


Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnosti na Program raspodjele sredstava jednokratnih novčanih pomoći i Program raspodjele sredstava subvencija za djecu, učenike i studente za 2018. godinu, koje je donijelo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak.

Opširnije...

Održana 55. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je usvojila odgovore Bosne i Hercegovine na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU.

Opširnije...

Održana 54. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Na danas održanoj vanrednoj sjednici, Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje člana Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO-MIO ispred Tuzlanskog kantona. Shodno Rang listi koju je dostavila Komisija za izbor i provođenje postupka javnog oglasa za imenovanje člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao prvorangirani kandidat nominiran je Damir Šišić.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna