ODRŽANA 7. VANREDNA SJEDNICA VLADE TUZLANSKOG KANTONA - SMANJEN BODOVNI MINIMUM ZA UPIS U MEDICINSKU ŠKOLU

Na današnjoj 7. vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona proširila je je kvotu za upis učenika iz reda boračke populacije u JU Srednja medicinska škola u Tuzli. Odlukom je promijenjen bodovni minimum koji je bio 60 bodova, pa sada mogu biti upisani i učenici koji su ostvarili minimalno 54 boda, a prema spisku koji je sačinuila koordinacija boračkih saveza i organizacija sa područja TK. Izmjenom je predviđeno da pravo na upis u Srednju medicinsku školu u Tuzli imaju i djeca koja se nalaze na spisku a koja su u prvom upisnom roku aplicirala u Srednjom medicinskoj školi u Živinicama i Gračanici.

Vlada TK danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o odobravanju finansijskih sredstava „Bosnia valves" d.o.o. Tuzla. Riječ je o prenamjeni već odobrenih sredstava u visini od nepunih 30.000.00 KM iz jula ove godine a za potrebe remonta peći u Livnici čelika Tuzla.

03092013 7 VSVTK

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna