Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Poziv za prijave za dodjelu bespovratnih sredstava mikro i malim preduzećima u okviru prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora

04.07.2024

Obavještavamo sva zainteresirana mikro i mala preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona da je otvoren 1. Poziv za prijave za dodjelu bespovratnih sredstava putem pilot-projekta pod nazivom EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness), kojim će se sufinansirati saradnja mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora u sklopu Interreg VI-A IPA Programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027. Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36 EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 EUR.

Finansijska podrška će se odobravati za poticanje konkurentnosti kroz razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, s jakim fokusom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot-akcija i novih poslovnih rješenja i unaprjeđenje prekogranične poslovne saradnje mikro i malih poduzeća.

Europskim sredstvima može se sufinansirati do 85% ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po projektu iznosi 200.000,00 EUR. Svaki projektni prijedlog treba uključivati saradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije (Hrvatska). 

Pozivamo sve zainteresovane privrede subjekte da uzmu učešće na informativnoj sesiji u Tuzli, koja će se održati u srijedu, 10.07.2024. godine, u Kantonalnoj privrednoj komori, na adresi: Trg slobode b.b., 75000 Tuzla.

Prijavu učešća na radionicu možete izvršiti putem poveznice.

Detaljne informacije o samom projektu i 1. pozivu možete naći na Platformi i HAMAG-BICRO web stranici. Informacije o samom pozivu možete naći na poveznici

Ukoliko ste u potrazi za mogućim partnerima na projektu, također možete se registrirati na platformi.