Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Premijer Halilagić prisustvovao obilježavanju 140 godina rada OŠ „Puračić“

17.05.2024

OS Puracic 01 17 05 2024
Osnovna škola „Puračić“ danas slavi svoj jubilarni 140. rođendan. Danas je ovim povodom upriličena Svečana akademija, a u ponedjeljak 20. maja u prostorijama škole bit će upriličen i Dječiji prodajni bazar. „Narodna osnovna škola“ u Puračiću je prva austrougarska državna škola otvorena na području Lukavca i okoline i jedna od tri ovakve škole koje su radile 1884. godine u okrugu Tuzle. Činjenica da škola neprekidno radi i djeluje sve od tada do danas ovoj školi daje epitet najstarije škole na području Lukavca, a druge po redu na području Tuzlanskog kantona. Proslavi ovog značajnog jubileja prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

OS Puracic 02 17 05 2024

„Čast je i istinsko zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju bilo čega što neprekidno radi i djeluje već skoro vijek i po. Posebno je zadovoljstvo kada takav značajan jubilej obilježava jedna obrazovna ustanova. Pokazatelj je to više stvari. Prvo pokazatelj je kvaliteta rada i rezultata koji se postižu, a s druge strane, demografski gledano pokazatelj je to života i društvenih tokova u jednoj sredini. Danas kada se susrećemo sa određenim odlascima mladih ljudi iz svih zemalja u regionu, činjenica da imamo škole u svim, pa i relativno manjim sredinama koje uspješno rade i izvode nove generacije, nadamo se budućih uspješnih sugrađana, pokazatelj je da i ovdje ima perspektive, da mladi ostaju i vide budućnost i prosperitet na svom ognjištu“ kazao je premijer Halilagić.

OS Puracic 03 17 05 2024

Također, premijer je akcentirao da ova škola, zahvaljujući svojim rezultatima rada, ima kontinuiranu podršku Vlade Tuzlanskog kantona, koja neće izostati ni u narednom periodu.

OS Puracic 04 17 05 2024