Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Vlada TK ispunjava svoje obaveze prema Sigurnoj kući

15.09.2023

Djelovanje i aktivnosti koje u svom radu provodi Udruženje građana „Vive žene“, sa fokusom na djelovanje u narednom periodu, bila je glavna tema današnjeg sastanka predstavnica Udruženja sa ministricom zdravstva TK Dušankom Bećirović.

Ministrica Bećirović se ovom prilikom je ovom osvrnula na rad i saradnju koju Vlada Tuzlanskog kantona ima sa Udruženjem „Vive žene“, posebno u okvirima projekta Sigurne kuće.

„Ponosni smo na činjenicu da u potpunosti ispunjavamo našu zakonsku obavezu u smislu finansiranja rada Sigurne kuće. Prošle godine obezbijedili smo sredstva za sufinansiranje Sigurne kuće Udruženja građana „Vive žene“ u iznosu od 114.000,00 KM, čime je Vlada Tuzlanskog kantona ispunila svoju zakonsku obavezu o finansiranju Sigurne kuće u iznosu od 30%“, kazala je ministrica Bećirović i izrazila spremnost da se i u narendom periodu nastavi uspješna saradnja, kao i da se, u okvirima mogućnosti Vlade TK i Udruženja ta saradnja dodatno intenzivira i proširuje.

Spremni smo , a to je i naša moralna, društvena i instucionalna obaveza, da uložimo dodatne napore kako bi se unaprijedila zdravstvena zaštita žrtava nasilja u porodici, kako bi žrtve nasilja u porodici imale kompletnu, potpunu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu, kazala je danas ministrica Bećirović.


Odjeljenje za informisanje