Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Delegacija Vlade TK posjetila UKC Tuzla

01.07.2021

UKC 01 01 07 2021Direktor je gostima predočio i planove za daljnji razvoj Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te je u svom izlaganju spomenuo i izgradnju Urgentnog centra. Premijer Hodžić je istakao da je UKC Tuzla prepoznatljiv brend i lider među zdravstvenim institucijama u BiH i da menadžment ove ustanove za planirane razvojne projekte ima punu podršku Vlade TK.

„Nama je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo u ime Vlade TK danas posjetili UKC Tuzla. Ono što je evidentno i sigurno da će u narednom periodu, kao i ranije, UKC Tuzla, kao vodeća zdravstvena ustanova na teritoriji TK, imati apsolutnu podršku u Vladi TK i Ministarstvu zdravstva. I u narednom periodu ćemo nastaviti biti partneri u najvažnijim aktivnostima, kada je u pitanju UKC Tuzla", kazao je ministar zdravstva TK Božo Jurić ističući da su danas posebno akcentirane aktivnosti kada edukacije zdravstvenih radnika, upošljavanja novih zdravstvenih radnika, obnavljanje medicinske opreme koja se koristi u svakodnevnom radu, pa i strateški projekti, kao što je izgradnja Urgentnog centra.

Direktor Kamerić je izrazio zahvalnost Vladi TK na podršci koju pruža UKC-u.

„Ovo je početak, nadam se jedne dobre i korektne saradnje. Menadžment UKC-a je danas predstavio svoje ciljeve i nadam se da ćemo u nekoj budućoj saradnji uspjeti da te zacrtane ciljeve i ostvarimo. UKC Tuzla je brend u Bosni i Hercegovini i vodeća smo kuća što se tiče zdravstvene skrbi, svim građanima FBiH i manjeg entiteta. Želja nam je da napravimo dodatni iskorak u procesu transplantacije organa. To je nešto na čemu smo zastali. Covid 19 nas je zaustavio u tom zamahu u kojem smo krenuli. Osim tog programa u narednom periodu ćemo na kardio-hirurgiji, kardio-vaskularnoj hirurgiji, neuro-hirurgiji, prvenstveno nastojati da redovnom edukacijom obezbijedimo razvoj novih programa, otvaramo nove, kako dijagnostičke, tako i operativne procedure" kazao je direktor Kamerić izražavajući očekivanje da će UKC pokušati izaći iz ove krize izazvane Covidom 19 još jači i spremniji i sposobniji da pruži kvalitetnu zdravstvenu skrb građana TK i šire.

Sastanku su pored direktora UKC Tuzla i predsjednika Upravnog odbora ove ustanove Elvira Mahmuzića, prisustvovali i pomoćnik direktora za naučnoistraživački rad i nastavu Šefik Hasukić, načelnik Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Mustafa Tabaković, načelnik Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Samir Cipurković i načelnik Sektora za pravne poslove Ervin Mujkić.

Uz premijera Hodžića i ministra zdravstva Božu Jurića, današnjem sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova TK Midhat Dobrnjić i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović.


{webgallery}UKC 02 01 07 2021UKC 03 01 07 2021UKC 01 01 07 2021{/webgallery}